Începe ultima etapă a grupelor de la Mondial. Calculele pentru calificarea în optimi

269

Azi începe ultima etapă a grupelor la Cupa Mondială, în urma căreia vom afla tabloul optimilor. În fiecare grupă se vor da lupte grele fie pentru a urca în primele două locuri, fie pentru poziția de câștigătoare a grupei.

În caz de egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este golaverajul, iar cel de-al doilea numărul de goluri înscrise.

CLICK pentru program și cote

Pariază în agenții

Iată calculele în fiecare grupă:

Grupa A

Având fiecare câte 6 puncte, Rusia și Uruguay joacă meciul care va decide echipa care va câștiga grupa. Egipt și Arabia Saudită sunt eliminate.

Grupa B

Spania și Portugalia trebuie să evite înfrângerea cu Maroc, respectiv Iran, pentru a trece în optimi. Pentru a se califica, Iran are nevoie de victorie cu Portugalia sau de egal, în condițiile în care Spania va pierde la mai mult de un gol diferență împotriva Marocului.

Grupa C

Cu două victorii, Franța e deja calificată în optimi. Danemarca (4 puncte) are nevoie de cel puțin un egal împotriva „cocoșilor”, dar dacă pierde va oferi posibilitatea Australiei să prindă locul 2.

Grupa D

Un lucru e cert: Croația e în optimi, având 6 puncte. Pentru locul 2 în grupă lupta e deschisă: Nigeria (3 puncte), Argentina și Islanda (cu câte 1 punct). Ultimele două au nevoie de victorie pentru a spera.

Grupa E

Brazilia, Elveția (câte 4 puncte) și Serbia (3 puncte) au nevoie de victorie în ultima etapă pentru a fi sigure de calificare. Elveția pare avantajată de program, întâlnind Costa Rica, echipă care nu mai are nicio șansă să continue la Mondial.

Grupa F

Dacă nu pierde contra Suediei, Mexic e sigură de calificare, având deja 6 puncte după două meciuri. Germania și Suedia (câte 3 puncte) trebuie să joace la victorie și cu gândul la un golaveraj mai bun, în timp ce Coreea de Sud trebuie să bată Germania și să spere că Suedia pierde cu Mexic.

Grupa G

E aceeași situația ca în Grupa A. Belgia și Anglia au maximum de puncte și sunt calificate, iar în ultima etapă se întâlnesc pentru a-și disputa primul loc. Panama și Tunisia nu mai au nicio șansă.

Grupa H

Japonia și Senegal au varianta egalului în ultima etapă. Columbia trebuie să câștige contra Senegalului sau măcar un egal, dar doar în condițiile în care Japonia pierde cu Polonia, echipă eliminată.

 

 

Urmărește-ne și pe Facebook!