Liga 1 e printre cele mai echilibrate privind lupta la titlu. În ce alte campionate din Europa mai e bătălie dură pentru primul loc

381

Liga 1 a intrat în pauza de iarnă, iar lupta la titlu e una acerbă. CFR Cluj e lider, urmată de FCSB și CSU Craiova. Cu 6 etape înainte de finalul sezonului regular, diferența de puncte între cele 3 e una suficient de mică încât fiecare dintre ele să spere la prima poziție. Mai mult, la finalul sezonului regular punctele se înjumătățesc, ceea ce oferă șansa aproape fiecărei echipe din play-off să se gândească la titlu.

Cum arată clasamentul în Liga 1:

liga 1

Iată și alte campionate din Europa în care sunt mai multe echipe care își dispută supremația:

ITALIA
Dacă în anii trecuți, Juventus domina clar, în acest sezon lupta la titlu în Serie A e una foarte interesantă. Nu mai puțin de 4 echipe sunt în luptă pentru primul loc: Napoli, Juventus, Inter și AS Roma. Diferența dintre liderul Napoli și AS Roma, echipa de pe locul 4, e de doar 4 puncte.

În acest weekend se va juca etapa a 18-a din Italia. AICI ai programul și cotele

Cum arată clasamentul în Serie A:

serie A

PORTUGALIA
Porto, Sporting și Benfica duc o luptă foarte dură pentru primul loc. Campioană în sezonul trecut, Benfica e abia pe 3 în acest moment, dar la doar 3 puncte în spatele lui Sporting și FC Porto, ambele cu câte 39.

Următoarea etapă din Portugalia, a 16-a, se va juca pe 3 ianuarie.

Cum arată clasamentul în Portugalia:

portugalia

TURCIA
Marius Șumudică are un sezon excepțional cu Kayserispor în Turcia. Cu obiectiv salvarea de la retrogradare, Kayserispor e pe locul 5, la doar 3 puncte în urma liderului Basaksehir. Puternicele Beșiktaș, Galatasaray și Fenerbahce sunt și ele în lupta pentru primul loc.

Etapa a 17-a din Turcia se va juca în zilele de 22,23,24 și 25 decembrie. AICI ai programul și cotele

Cum arată clasamentul în Turcia:

turcia

GRECIA
Răzvan Lucescu se luptă la titlu în Grecia. Echipa sa, PAOK, se bate cu alte 3 echipe aflate într-o perioadă bună: Olympiacos, AEK Atena și Atromitos. Diferența dintre liderul Olympiacos și Atromitos, locul 4, e de doar 2 puncte.

Etapa a 16-a din Grecia va începe pe 6 ianuarie.

Cum arată clasamentul în Grecia:

grecia

ISRAEL
Și în Israel se dă o luptă interesantă pentru titlu. E unul dintre cele mai echilibrate campionate din Europa la acest capitol. Beer Sheva, Hapoel Haifa, Beitar Ierusalim și Maccabi Tel Aviv sunt echipele clasate pe primele 4 locuri, iar diferența de puncte dintre ele este mică.

Pe 23, 24 și 25 se joacă etapa a 15-a din Israel.

Cum arată clasamentul în Israel:

israel

CIPRU
În Cipru, Anorthosis și AEK Larnaca sunt pe primele două poziții, cu câte 36 de puncte, dar Apollon și Apoel nu sunt departe și își păstrează șansele la titlu.

Pe 20 și 21 se joacă o nouă etapă în Cipru. AICI ai programul și cotele

Cum arată clasamentul în Cipru:

cipru